Полиция и прокуратура разследват сигнал за незаконна сеч на  дървета

...
Полиция и прокуратура разследват сигнал за незаконна сеч на  дървета
Коментари Харесай

Разследва се незаконна сеч в мездренското с. Люти дол

Полиция и прокуратура проверяват сигнал за противозаконна сеч на  дървета общинска благосъстоятелност в мездренското село Люти дол. Жената, по чието предписание били отстранени, в началото отхвърли да има нещо общо, само че след това изясни, че пречели на парцела ѝ. 

Става дума за черни борове на възраст сред 80 и 100 години

Преди дни поданици на една от махалите в с. Люти дол виждат, че десетки дървета се отсичат съвсем до земята и се изхвърлят в близкото дере.
Оказало се, че улица не се прави, а на място кметът разкрил дървосекач, който обяснил, че е нает от стопанката на близкия парцел.

Снимка: btvnovinite.bg

При осъществената инспекция в Община Мездра се схваща, че разрешително за сеч няма, а на място идват екоинспектори, горски и полиция.

Те са се пробвали и да прикрият случая

Първоначално дамата, която не живее непрекъснато в парцела, отхвърли коментар пред камера с обяснението, че не знае нищо за сечта. По-късно изясни, че след няколко месеца връзка с общината е останала с усещане, че ѝ се разрешава да почисти терена.

Снимка: btvnovinite.bg

Дерето, затрупано от дърветата, поема високите скатни води при значителни превалявания.

„ Колегите към този момент започнаха със избавителната акция “, сподели Ивайло Цеков

Премахнати са 50 дългогодишни широколистни и плодни дръвчета. По случая е формирано досъдебно произвеждане. А почистването на терена ще е за сметка на нарушителите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР